The Captain & Me - Leave Your Friends and Family

>> donderdag 28 mei 2009

Deze Noorse band heeft een zeer karakteristieke stijl die ze zelf omschrijven als ‘maximalistic, epic, conceptual Balkan country’. Dat is een veel treffender benadering dan The Captain & Me slijten als een country band. Het gezelschap streeft in zijn rijke en eclectische muzikale interesses de country noir en alt country ver voorbij. Toch gaat dit nooit zo ver dat de country fundamenten volledig verdwijnen. Maximaliseren doen ze wel degelijk. Het subtiele spel van de intro’s verraad dan ook niet de drukte die vaak volgt. Het staat echter ook een prachtige meezing song als See the Sun niet in de weg. Ongemerkt hebben veel van de nummers op Leave Your Friends and Family de neiging om nog dagen later te pas en te onpas door je hoofd te gaan spoken. Dan is het maar goed ook dat de lat zo hoog ligt, anders zou dit knap irritant kunnen worden. Simpel gezegd spat het strakke speelplezier van de plaat af. Hoewel de band in de basis bestaat uit slechts het tweetal Morten Krane en Even Vaa (songwriters en productie), gaan constant grote aantallen muzikanten in op hun uitnodiging mee te spelen. Daar komen de epische orkestraties vandaan, die barsten van de creativiteit. Het concept is duidelijk aanstekelijk en daarom ijzersterk. Tenslotte voegden zij zelf nog royaal de categorie ‘Balkan’ toe. Dat dekt echter ook niet de volledige lading. Ondanks dat de wijze waarop onvergelijkbaar is, komt er een keur aan folk en wereldlijke invloeden bij kijken die op een doorsnee Oi Va Voi album niet misstaat. Wie zin heeft in een plaat vol vrolijke, zonnige en speelse composities, haalt met Leave Your Friends and Family een hit in huis.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.