Foreign Born - Person to Person

>> maandag 11 mei 2009

Een goed begin is het halve werk. Op Person to Person laat Foreign Born je daar tot het tweede nummer mee wachten. Dan slaat de zonnesteek toe en koppen ze in met een zomers rifje. Zo ontspinnen zich de ontspannen en prettig gestoorde karaktertrekken van deze Californische band. De songstructuren lijken niet altijd erg vastomlijnd, maar de pakkende manier waarop invloeden uit de jaren ’70-’80 samenvloeien met het grootse folkrock gebaar dat opkwam na Arcade Fire is erg aangenaam. Foreign Born is er niet op uit hapklare, gepolijste songs te spelen. Ze lijken erop te gokken dat het engagement dat ze zelf tonen vanzelf wel zal overslaan op de luisteraar. Daarin hebben ze ten dele gelijk. Enkele songs hebben een urgentie die je direct begrijpt, maar anderen vragen om wat meer geduld. Zonder stereotypisch te klinken, is Person to Person perfect voor een nachtelijke barbecue op het strand zonder servetjes. Hun subtiele en excentrieke trekjes vinden aansluiting bij innovatieve bands als Wolf Parade en The Walkmen. De leuke stijlcombinaties maken van Foreign Born misschien niet onmiddellijk een hoogvlieger, toch biedt de band absoluut geen karige luisterervaring.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.