Vera - Leave a Line

>> donderdag 14 mei 2009

Vera Jührend is een Rotterdamse singer-songwriter die op haar goedgevulde debuut sfeervolle popliedjes brengt, op smaak gebracht met een vleugje jazz of folk. In het begin kabbelt het album onopmerkelijk voort, maar songs als High Heels, Waiting en Stage Fright tillen het geheel stijlvol boven het gemiddelde uit. Zo af en toe eist een fijne contrabas de aandacht op, baslijntjes neerzettend met de charme van het debuut van Guillemots. Leave a Line is echter een album dat vooral dient ter ontspanning. Het is toegankelijk en vraagt weinig van de luisteraar zonder saai te worden. Goed, de variatie in stemgebruik had zo af en toe wat groter kunnen zijn. Over het algemeen echter zet Vera sterke vocalen neer, die goed kleuren bij de aangename akoestische arrangementen. Pas met het mooie slot en titelnummer vangen we een glimp op van wat die stem verder kan. Jammer dat dit niet meer ruimte heeft gekregen op de plaat. Weinig nieuws onder de zon dus, maar Leave a Line is wel een lekker genietbare plaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.