Seeland - Tomorrow Today

>> maandag 18 mei 2009

Opgericht door Tim Felton (ex-Broadcast) en Billy Bainbridge (Plone) is Seeland een welkome aanvulling op het momenteel wat rustige elektrafuturistische gebied. Ze springen in het gat dat Stereolab lijkt achter te laten, maar hebben wat mij betreft meer affiniteit met het geluid van Broadcast. Toch is het een nostalgische gevoel dat overheerst op Tomorrow Today, wat daarmee een contradictieve titel dreigt te worden. Waar met name Broadcast iedere keer hun grenzen wist te verleggen, hangt er over Seeland duidelijk de atmosfeer van de elektronica experimenten en psychedelica van de jaren ’60 en wat jaren ’80 synths. De nummers zitten fijnzinnig in elkaar. De arrangementen van diverse klankpatronen zijn kundig aan elkaar gesmeed, altijd het liedje complementerend. In plaats van een vernieuwende positie in te nemen, kruipt Seeland op deze manier dichter naar een band als Oranger. Dat is beslist geen straf, want je drijft gemakkelijk weg op de lommerrijke, begeesterde nostalgie. Uit het elektronicagebruik blijkt de enorme ervaring en liefde voor de stijl van beide heren. Overigens is de band pas compleet met de baslijntjes van Neil McAuley, die veel bijdraagt aan die toegankelijke sfeer. Deze was nog afwezig op de eerder voorafgaande single en EP. Tomorrow Today is dus niet het toonbeeld van visionaire toekomstmuziek, maar wel een hele prettige popplaat. Vandaag is het morgen van de jaren ’60 nog altijd zeer welkom.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.