Jason Lytle - Yours Truly, The Commuter

>> dinsdag 12 mei 2009

Slechts enkelen zullen opleven bij de naam Jason Lytle, maar vrijwel iedereen spitst de oren bij het horen van de naam Grandaddy. Het verschil is niet meer dan een band. De voorman van Grandaddy, nu bekend als Jason Lytle, is solo gegaan. Dat kan voor vele fans alleen maar goed nieuws betekenen. Na het eind van Grandaddy is Jason Lytle ook verhuisd. Nu verschalkt hij zich in Montana, maar het zuidelijke Californië is hij niet vergeten. De combinatie van het warme bloed en de noordelijke bergen resulteert in een nieuwe bron van inspiratie. Daar plukken wij met Yours Truly, The Commuter de vruchten van. Wat opvalt is dat Jason misschien net iets persoonlijker is gaan klinken dan met band. Toch is de overgang ook niet wereldsgroot. Daar zal echter niemand over klagen, want eigenlijk was niemand dan de heren zelf klaar voor het verlies van Grandaddy. Met Jason Lytle’s solopraktijken krijgt die bijna legendarische staat van dienst een meer dan waardige opvolger in het lo-fi electronica genre. Jason schept fijne, uitrollende atmosferen die soms aanvleien tegen een gemoedelijk ritme en wat norse bromtonen. Bitterzoete lyriek en zwarte romantiek is te vinden in de teksten die de aangenaam herkenbare klanken leiden. Tegelijkertijd zorgt de intieme aard van de melodramatische trekjes ervoor dat de soundscapeachtige pop voldoende vooruitgang kent. Liefhebbers kunnen deze plaat blind aanschaffen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.