Bachelorette - My Electric Family

>> vrijdag 8 mei 2009

Op My Electric Family vinden we de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Annabel Alpers op weg naar internationale roem. Aan dit elektroakoestische kunstwerkje gingen een album en EP vooraf die nog niet direct overal konden aarden. Dit tweede album zal negeren moeilijk maken, want haar fijne vocalen in combinatie met hemelse en aanstekelijke melodieën overtuigen in een oogwenk. Erg leuk zijn ook de nostalgisch aandoende klanken die uit haar synths vliegen. In haar verkenningen van de schieroneindige mogelijkheden van de elektronische muziek komt Bachelorette telkens terug op de fascinatie die daaraan ten grondslag ligt. De relatie tussen mens en machine krijgt in de zoete ritmiek van My Electric Family meer de aard van een liefdesverklaring. Het is goed merkbaar dat Annabel goed geluisterd heeft naar Europese voorbeelden als het Franse Air, het Nederlandse Bauer of Anderson, het Engelse Broadcast, het deels Italiaanse Populous with Short Stories en het Zweedse Pacific! Dat betekent wel dat ze zich begeeft in een druk genre waar het lastig zal zijn op te vallen. Aan haar talent zal het niet liggen. Alles op My Electric Family klinkt toch net even anders dan voorgangers. Ze zoekt altijd de perfecte balans tussen pop en folkinvloeden. Bachelorette toont ons een universum waar de laagjes in afwijkende volgorde opeen gestapeld liggen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.