Andrea McEwan - Rental Property

>> woensdag 20 mei 2009

Nog niet zo lang geleden berichtte ik hier over de EP Candle in a Chatroom. Drie fijne liedjes, maar eigenlijk te weinig om direct overtuigd te zijn. Andrea McEwan revancheert zoetjes met dit voorbeeldige debuut. Voor Rental Property geldt nog in grote make wat ik eerder zei: Andrea pakt iets van de jazziness van Norah Jones, de onbezorgdheid van Katie Melua en een tikje van de eigenzinnigheid van landgenote Sarah Blasko. Toch speelt er op dit album vooral een zeer volwassen artiest. De composities zijn zelfverzekerd en een stuk origineler dan je afgaande op de bovenstaande opmerking zou vermoeden. Ze heeft dan ook veel oefening gehad, want naast haar acteercarrière bleef ze altijd gewoon doen wat ze als jong kind al deed: liedjes schrijven. Na enkele optredens kreeg ze middels een demo de kans een muzikaal avontuur te beginnen met label Dramatico. Daar werkte ze in eerste instantie samen aan Katie Melua’s derde album, wat gelijk ook die invloed verklaart. Rental Property is een prettig toegankelijke plaat, die het door de ontspannende, classicistische popstijl goed zal doen op een luie zondagmiddag in de stoel of zon. Daar doet de bittere thematiek over mannelijke misdragingen en mislukte liefdes niets aan af. Inmiddels woont de Australische in Berlijn waar ze ook nog de inspiratie vond om uitgebreid te bloggen. Duidelijk een vrouw van vele talenten die komende zomer wel eens vele harten kan gaan veroveren.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.