Toy Fight - Peplum

>> vrijdag 8 mei 2009

Fransen lijken een vreemde fascinatie te hebben voor speelgoed. Recentelijk nog maakte Coralie Clément het album Toystore en regisseur Michel Gondry lijkt het spelen en knutselen nog lang niet verleerd. Toepasselijk is ook dat Gondry geïnspireerd zou zijn door popmuziek en zelf geboren is in Versailles, de broedplaats van Frankrijks bekendste elektropop bands. Toy Fight lijkt met de bandnaam uit te willen drukken hoe hun springerige, bedrieglijk naïeve muziek klinkt. Even bijzonder is echter dat wij nooit van een tweede album als Peplum hadden kunnen genieten als City Slang de uiteengevallen band niet gered had met een deal. Het drietal greep de gelegenheid aan om van Peplum een in hun ogen zo perfect mogelijk album te maken. Vooral het excentrieke plezier dat van de plaat afspat, getuigt daarvan. Onweerstaanbare melodietjes met aanstekelijke ritmes en een rijk en creatief instrumentarium maken van Toy Fight een unieke groep. Afgezien van de speelsheid lijkt er weinig typisch Frans aan hun geluid, hoewel Cocoon een aardig uitgangspunt biedt. Toy Fight slaagt waar Lake bleef steken. Muzikale spitsvondigheid was zelden zo innemend en mooi tegelijk.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.