Ohbijou - Beacons

>> dinsdag 12 mei 2009

Bella Union heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het vinden van onverwachtse pareltjes in de popmuziek. Ohbijou’s debuut was helaas geen internationale release beschoren, maar als daar de grondslag ligt voor dit prachtige Beacons moet daar snel verandering in komen. Deze tweede plaat laat een folkpoporkestje horen van zeven leden die elkaar perfect lijken aan te voelen. Het fijnzinnige songschrijverschap van voorvrouw Casey Mecija is daarin een dwingende en bindende factor. Labelgenoten Midlake en Fleet Foxes zijn al geen gekke referentiepunten, maar liefhebbers zullen zeker ook Brown Feather Sparrow, Dévics, het timbre van Lampshade en enkele vrouwelijke, Scandinavische singer-songwriters herkennen. De wortels van Ohbijou liggen echter in Canada. De gevoelige liedjes vonden hun oorsprong in de slaapkamer van Casey. Hoewel de arrangementen een rijke, gloedvolle klankkleur hebben, klinken de meeste liedjes ook zo. Vooral de weelderige strijkers van Andrew Kinoshita geven de composities vleugels, terwijl het pianospel vaak wat hakkerig blijft. Inmiddels is de band een graag geziene gast op poppodia in de culturele smeltkroes Toronto. Beacons geeft garantie op enkele verstilde momenten met magische lading en kent tegelijk het weidse gebaar dat hedendaagse folkpop zo divers en captiverend maakt.

1 reacties:

Rotown 18-06-09 12:25  

Ohbijou staat woensdag 16 september in Rotown te Rotterdam, entree is 8 euro.

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.