Lissy Trullie - Self-Taught Learner EP

>> woensdag 13 mei 2009

De uitstraling en de muziek van Lissy Trullie deed mij direct denken aan de ondergewaardeerde gitaarband Levy. Er zijn dan ook verscheidene overeenkomsten met de band van James Levy. Om te beginnen komen beide bands uit de Big Apple en klinken ook bijzonder stads. Daar past een jong image bij. Zowel Lissy Trullie als Levy hebben het geluid van catchy high-school bandjes tot geperfectioneerde poprock ontwikkeld. Het onbevangen gevoel is gebleven, maar iedere vergelijking is ze eigenlijk onwaardig. Een zekere mate van arrogantie past ook bij dat beeld. Self-Taught Learner toont een innemend zelfvertrouwen. Waar Levy de bitterzoete toonzetting verdiepte door een lekkere groove en zwarte songteksten, is Lissy Trullie wat scherper en minder gepolijst. Zo krijgt, behalve het voor de hand liggende verschil tussen man en vrouw, het katje ook nog nagels. Dat siert haar, want de gelijkenis is weliswaar erg sterk in de titelsong, maar de zes songs weten zo op zichzelf ook makkelijk de weg naar het geheugen te vinden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.