My Latest Novel - Deaths & Entrances

>> woensdag 6 mei 2009

My Latest Novel is een Schotse band die met hun debuut Wolves hier niet echt hoge ogen wist te gooien. Onterecht, want het bleek een regelrechte groeiplaat met veel mooie composities die hun geheimen uiterst gedoseerd leken af te geven. Om goed te luisteren moest je je echt overgeven aan de ritmes op de plaat en aan het infuus. Dat wordt met opvolger Deaths & Entrances niet anders. De band is zijn eigenwijze zelf gebleven en heeft zijn herkenbare geluid verder uitgekristalliseerd. Dat betekent concreet dat waar de composities op Wolves verschillend van opbouw waren, Deaths & Entrances eenduidiger is. De iets wollige, donkere onderlagen krijgen veelal een heldere omlijning van strijkers. De melodieën zijn duidelijk en kunnen sterke refreinen hebben. My Latest Novel volgt overwegend Britse paden en komt daarop bands als The Open of Hope of the States tegen. Daarnaast is de uitgesproken Schotse folkrocksfeer wederom aanwezig. Een belangrijk kenmerk is het diverse gebruik van samenzang, waaruit op subtiele wijze de verhalende songs ontspringen. My Latest Novel maakt muziek die niet te koop loopt met zijn kwaliteiten en speurneuzen vraagt nogmaals te luisteren. Dan blijkt ook dit tweede album een heel aantal verrassingen te bevatten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.