Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra - In a Cabin with Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra

>> donderdag 28 mei 2009

De afgedwongen creativiteit in het In A Cabin With project heeft eigenlijk nog nooit teleurgesteld. Ik verheug me dan ook op het nieuwe werk dat geregeld mijn brievenbus bereikt. In dit geval betreft het een gezelschap rondom singer-songwriter Norman Kapoyos op uitnodiging van In A Cabin With producer Jesse Beuker. Er werd gekozen voor een locatie op het Drentse platteland, wat de aanwezigheid van het vaste Swinging Mood Orchestra vergemakkelijkte. Daarnaast was er echter ruimte voor nog enkele gastmuzikanten. Bij elkaar betekent dit dat op deze zeer gevarieerde plaat muzikanten te horen zijn van onder andere Krezip, Kyteman, Stereo en Bettie Serveert. Aan diversiteit was in dit niet misselijke gezelschap geen gebrek. Dat komt overeen met de willekeurige muzikale paden die Norman lijkt te willen volgen. Dat was oorspronkelijk ook de bedoeling van het concept achter The Swinging Mood Orchestra dat hij in 1996 al bedacht. Gedurende zijn tijd op de Rockacademie kreeg dit idee als studentenproject vorm en vanaf 2005 werd de lijn naar het huidige werk als rockorkestje ingezet. Rock blijkt ook de gemene deler op het album. Hoewel het vele kanten uit kan, zoals het folky The Wandering Kind laat horen. Ook de prachtige jazzy popparel Hypothesis baart opzien. Vervolgens kan je ook bluesy invloeden verwachten die soms de scherpe rockklanken opsieren. Puntige, opgeruwde songs worden afgewisseld met zwierige en gemoedelijke ballades. In dit alles valt ook de constante kwaliteit van Norman’s stem op, die bij die genres altijd voor degelijke vocalen weet te zorgen. Aangezien de basis vooral rock in zich draagt, valt de plaat misschien niet helemaal mijn genre, maar Norman Kapoyos & zijn Swinging Mood Orchestra dwingen ongereserveerd respect af met de volgroeide composities op dit album. Juist het feit dat er niet echt kleur bekend wordt, is het enige nadeel van de plaat. Als je dan bedenkt dat dit het resultaat was van slechts een week werk, snap je de vrijbuiterige muzikale uitspattingen weer helemaal.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.