Sea Wolf - White Water, White Bloom

>> woensdag 10 maart 2010

De band rondom Alex Brown Church wist geen hordes mensen aan te spreken met de debuutplaat Leaves in the River. Daarom passeerde de release van White Water, White Bloom ons vrijwel onopgemerkt tot nu toe. Onterecht, want Leaves in the River was een smaakvolle plaat met een plezierige mix van het geluid van hedendaagse folkbands met een wat uitgesprokener poprockgeluid. Die lijn wordt op White Water, White Bloom verder doorgezet. Aanvankelijk kan het daardoor lijken dat er een vaker gehoorde formule wordt gevolgd. Sea Wolf is echter een band waar de magie plaatsvindt in de details, in de onverwachte lagen van strijkers en andere folky elementen. De band uit L.A. weet rustiger landschappen te funderen op stedelijke onrust. Daar komen regelmatig erg mooie nummers van, hoewel eerlijkheid gebiedt te vermelden dat net als bij zijn voorganger niet ieder nummer weet te schitteren. Alex Brown Church was verrassend genoeg recentelijk nog te horen op Sara Lov’s soloplaat, maar zijn band heeft meer weg van een stevige versie van The Accidental of Bowerbirds. Deze verwijzingen doen met reden enkele stemmige pareltjes verwachten. Sea Wolf’s White Water, White Bloom is wederom een fijne plaat voor het staartje van de winter.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.