Erving - Lonely Girl at Heart

>> woensdag 10 maart 2010

Lonely Girl at Heart is het debuutalbum van de in Berlijn wonende Carrie Erving. Hoewel de plaat consistent klinkt, kunnen afzonderlijke nummers geïnspireerd zijn door uiteenlopende muziekgenres. Zo doet de opener Rip Your Heart Out aan als een song van Aimee Mann waarover een totaal ander klanksausje is gegoten. Het daarop volgende Airport is een haast op classicistische leest geschoeid nostalgisch popnummer, terwijl Don’t Put Your Crazy on Me duidelijk een fris, puntig, doch vriendelijk elektropop geluid laat horen. Dit met elektronica doorspekte geluid is één van de gemene delers op deze plaat. Daardoor is het makkelijk even snel te knipogen naar de eveneens Duitse act Bobby and Blumm, hoewel dat een ingetogener klank heeft. Titelnummer Lonely Girl at Heart laat horen dat Erving zelfs van blues influx opvallende elektropop kan maken. Er valt niet te ontkomen aan allerhande lichte Americana invloeden in het songschrijverschap van Carrie Erving, maar desondanks blijft na afloop vooral de indruk van een creatief singer-songwriter popalbum hangen. Het solide bandgeluid dat de elektronica ondersteunt doet daarvoor veel goeds. Daarnaast bewijst Carrie dat ze ook heel behoorlijk kan zingen in nummers als Time for a Princess. Erving is misschien niet eigenzinnig genoeg om ieders hoofd te doen draaien, maar heeft duidelijk voldoende in haar mars om volwaardig mee te spelen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.