Drew Andrews - Only Mirrors

>> donderdag 11 maart 2010

Nadat de onfortuinlijke toer waarin de gear van zijn elektronische rockband Via Satellite in Lower East Side Manhattan werd gestolen, keerde Drew Andrews met vrijwel lege handen terug naar San Diego. Hij was aangewezen op een oude, verweerde gitaar om nieuwe songs mee te maken. Om zijn kamergenoten te ontzien werd hij tevens gedwongen dit alles op een fluistertoon te doen. Met deze creatieve volharding kunnen wij nu ontzettend blij zijn. Only Mirrors is een mooie, ingetogen singer-songwriterplaat. De songs die Drew stilletjes op zijn kamer componeerde hebben in het productieproces een voller geluid gekregen door ze te voorzien van smaakvolle arrangementen. Daarin komt de enigszins nasale stem van Drew goed tot zijn recht. Dat levert enkele heerlijke nummers op, zoals I Could Write a Book en Counterfeit. In zijn stijl zijn elementen terug te vinden van de vijf jaar die hij inmiddels doorbrengt als gitarist in The Album Leaf. Het ambient minimalisme van deze band is echter hier omgevormd tot subtiele, melancholische popsongs. Daarnaast blijkt uit de songstructuren een interesse in shoegaze en postrock. Dit maakt Drews nummers een stuk interessanter dan het laatste album van The Album Leaf. Gelukkig voorkomt Drew iedere onnodige stevigheid, waardoor Only Mirrors altijd uitermate sfeervol blijft klinken. Het talent van Drew Andrew straalt van zijn debuut af. Dat moet het één jarige label Lili is Pi uit Luxemburg zich ook hebben beseft. Er is geen betere manier om te laten zien dat je als label oog voor talent bezit dan het uit te brengen. Only Mirrors is een heel fijn en rustig luisteralbum en de introductie van een veelbelovend singer-songwriter.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.