The Nocturnal Suite (Moodgadget)

>> donderdag 11 maart 2010

Moodgadget is een jong en ambitieus label gevestigd in Brooklyn en LA. Hun motto: exposing the diversity in electronic music. Dat motto dragen ze inmiddels al zes jaar uit en in die tijd zagen al twee eerdere compilaties het levenslicht: The Rorschach Suite en The Synchronicity Suite. Hoewel de huidige compilatie, The Nocturnal Suite, maar liefst 24 nummers bevat, zijn daarmee drie goedgevulde albums net genoeg om alle muzikanten die zich bij Moodgadget hebben aangesloten een plekje te gunnen. Dat zijn er namelijk al meer dan zeventig en het mooie is, de meeste mensen zullen er daarvan met moeite een handvol kennen. Dat geeft gelijk het doel aan van deze releases door Moodgadget. The Nocturnal Suite laat van 22 nieuwe en veelbelovende acts één nummer horen (en Shigeto krijgt er twee). Doordat de gemene deler uit creatief gebruik van elektronica bestaat, blijft echter enige samenhang gewaarborgd. Een ervaren mixtape liefhebber had het waarschijnlijk niet beter gedaan. Vanaf het eerste moment kan het ontdekken beginnen. Openingsnummer Rich Doors van New Villager is goed gekozen. Het catchy ritme stemt gunstig en pakt lekker de aandacht vast. In zoveel muzikale diversiteit als The Nocturnal Suite bevat, is het onmogelijk dat ieder nummer zo opvalt. De muzikanten tonen dat elektronica zich laat vormen tot vele genres. Zo bestaat het op zweverige folk geënte City Center naast de dansbare klanken van Body Language en de spannende, melodische beats van Wisp. Andere interessante tracks zijn van The Landau Orchestra en Khonnor, maar het kan worden verwacht dat iedereen zijn eigen keuzes maakt op deze rijk geschakeerde plaat. Nadeel aan dergelijke pluriformiteit is het wisselende niveau. Daarom luidt hier het devies: zet de plaat op en pik de krenten uit de pap.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.