Chris and Thomas - Land of Sea

>> zondag 28 maart 2010

Vier jaar geleden kwam in Amerika Land of Sea uit. Na het beluisteren van dit debuutalbum (slechts een EP ging vooraf) rest alleen nog de vraag waarom het drie jaar duurde voordat wij volgden, hoewel het niettemin lovenswaardig is dat na al die tijd het album alsnog beschikbaar komt. Chris and Thomas zijn Christopher Anderson en Thomas Hien uit Los Angeles. Van de ongecompliceerd opgebouwde songs is dergelijke grootstedelijke afkomst niet af te horen. Op uiterst smaakvolle en fijnbesnaarde wijze brengen de twee heren melodische folkliedjes ten gehore die in termen van sfeer en belevingswereld met het beste van het genre kunnen wedijveren. Ondanks dat de soberheid ver af staat van de rijke arrangementen van Timesbold, is het toch deze band die herhaaldelijk door mijn hoofd snelt bij beluistering van Land of Sea. Gezien de idiosyncratische positie die Timesbold bekleedt in het folkrock en alt. americana genre is dit voor Chris and Thomas en hun beperkte middelen extra te prijzen. Natuurlijk doet de eenvoudige setting tegelijkertijd traditioneler aan. Het is een bedrieglijke schijn. De kenmerkende tweestemmigheid, het kalme getokkel en de geaspireerde strijker geven een aparte klankkleur aan de karakteristieke melodieën. Veel meer is er niet nodig. Chris and Thomas gebruiken superieure ambachtelijkheid om tot een oorspronkelijke positie te komen. Dat vormt zonder terughoudendheid een gemeenplaats van welbehagen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.