Lonelady - Nerve Up

>> maandag 8 maart 2010

Het uit bandstad Manchester afkomstige Lonelady verschijnt op het vermaarde Warp label. Dat geeft vaak al voldoende aan in welke stijl het werk moet worden gezocht, hoewel het label in de afgelopen jaren duidelijk een kwalitatieve verbreding heeft doorgemaakt. Lonelady is het singer-songwriterproject van Julie Campbell. Ondanks de onmiddellijk frisse klank van Nerve Up betreft het hoofdingrediënt een spannende mix van elektronica-elementen met een ouderwetse inborst die zeker tot de jaren ’70 terugwerkt. De urgente songs blijven echter vooral steken bij een herziene, geordende vorm van opzwepende punk. Daardoor ontwijkt Lonelady die overdreven experimentele klanken die Warp artiesten zich plachten aan te meten. Ze nam het album op met Guy Fixsen (bekend van o.a. Stereolab, My Bloody Valentine), hetgeen ongetwijfeld ten grondslag ligt aan de goede afwerking van het album. Ondanks de beperkte arrangementen verveelt de plaat, die nogal moet leunen op ritmes en daarmee melodie in alle aspecten overstemt, niet. Julie’s stem past prima bij de hippe, mainstream acts van dit moment; de juiste heldere hoogtes gecombineerd met ietwat rauw klinkende laagtes. Waar Lykke Li nog een lieve popklank bewaart, stort Lonelady zich op dansbare scherptes. Nerve Up klinkt nergens mainstream genoeg om gemakkelijk het succes van naburige singer-songwriters gemakkelijk te evenaren. Een stijlvol plaatsje in de marge, net als labelgenoot Diamond Watch Wrists eerder, zou Lonelady echter evenzeer sieren.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.