Josiah Wolf - Jet Lag

>> vrijdag 26 maart 2010

Josiah Wolf is de oudere broer van Yoni Wolf. Yoni Wolf is de singer-songwriter die na het uiteenvallen van cLOUDDEAD alleen verder ging en van daaruit, mede met zijn broer als drummer, de band Why? vormdde. Hun laatste album kon mij, na het hiphop verleden, zeer bekoren. Dat maakte dat ik het soloproject van Josiah Wolf met interesse tegemoet zag.

Jet Lag gaat voortvarend van start, maar geeft daarmee een vals signaal af. Even laat Josiah Wolf zich als begiftigd drummer geestdriftig gelden. Deze lijn wordt nauwelijks voortgezet op de rest van het album. Direct daarna bindt Jet Lag in en voert een enigszins nostalgisch popgeluid de boventoon. Het gebruik van akoestische instrumenten en een vleugje folk zorgt voor een luchtig en creatief lo-fi geluid. Bij vlagen sluit het aan bij de jaren ’60 invloeden van Noah and the Whale, Alfie, Jacob Golden, The Ocean Floor en I Am Kloot naast natuurlijk de intense gedrevenheid van Why? Vocaal is Josiah Wolf niet bijzonder sterk, hoewel in het relatief ingetogen geluid de ietwat aarzelende stem toch goed werkt. Jet Lag werkt het best als multi-instrumentalist Josiah vele lagen broeierig tegen elkaar aan laat wrijven. Op die momenten is er haast sprake van psychedelische folk en wint zijn stem aan kracht. Het album kent een constant boeiend spanningsveld tussen lichtvoetigheid en contemplatie. De melodische songstructuren, soepele ritmes en baslijnen herinneren aan California. Josiah Wolf brengt een zeer plezierige stijlmix op zijn debuut. Er zit nog wat groei in, maar weet nu al te binden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.