Arthur Adam - Awake

>> dinsdag 30 maart 2010

De Amsterdamse singer-songwriter Arthur Adam liet al op zeer authentieke wijze een blijvende indruk achter met de albums Shhh en In A Cabin With Arthur Adam. De eerste plaat leunde sterk op zijn schitterende vocale vakmanschap, terwijl in het In A Cabin With project een aantal avontuurlijke, elektronische, elementen aan het klankpallet werden toegevoegd. Arthur Adam is bovendien bijzonder, omdat het ruim twee jaar terug zijn plaat was die de aftrap gaf van Nieuwe Geluiden. Nu is er een nieuwe plaat van zijn hand en dat zend de nodige spanning door mijn lijf. Laat het aan Arthur Adam over om die spanning om te zetten in enthousiaste tintelingen.

Waar hij voorheen met eenvoudig aandoende liedjes rillingen over je rug kon laten lopen, kiest Awake een ander pad. Zijn prachtig ronde stemgeluid vormt nog altijd de grondslag voor originele melodieën. Op Awake zijn echter Jaimy Quite en Bart van Kuijk vaste bandleden geworden. Gedrieën (allen ex-Mist) vormen ze ook de vuige, uptempo indieband The New en aan dergelijk vol bandgeluid is op Awake nauwelijks meer te ontkomen. Arthur Adam weet dit geluid zodanig naar zijn hand te zetten dat het gemis van zijn typerend sobere singer-songwriterstijl snel naar de achtergrond verdwijnt. Die heerlijke liedjes zijn namelijk nog altijd het kenmerk van Arthur Adam, ze zijn alleen anders verpakt. De meest in het oog springende getuigen van deze uitbreiding zijn oude bekenden Happy Hangover en First Impressions. De nieuwe verpakking is inventief genoeg om op zichzelf te blijven staan, maar verschuift evengoed de focus van een eigenzinnige eenling naar een toegankelijk indieband geluid.

Door de uiterst creatieve geest van Arthur Adam te combineren met vertrouwde bandleden en de productie van Guido Aalbers (Bertolf, Miss Montreal) lijkt er bewust te zijn gekozen voor een groter publiek. Gezien het muzikale perfectionisme dat de songs voedt, heeft Awake alles in zich om nieuwe muziekliefhebbers aan zich te binden. Tegelijkertijd heeft de kenner een alternatief geluid om naar uit te kijken. Het is wel te hopen dat hij het pad van de eenzaamheid niet volledig afsluit. Arthur Adam blaakt van aanstekelijk zelfvertrouwen in al zijn veelzijdigheid.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.