Robin Block - Robin Block (EP)

>> maandag 29 maart 2010

Aandacht aan de Amsterdamse singer-songwriter Robin Block was hier al lang overtijd. De EP die hij een jaar terug uitbracht dient nu echter als opstap voor het volledige album dat naar verluidt nabij is. Voor singer-songwriters geldt dat een bijzondere stem reeds het halve werk kan zijn. Robin Block is één van die artiesten die is gezegend met een indrukwekkend stemgeluid. Robin’s stem grijpt de aandacht, alarmeert en strijkt met een fluwelen aanraking melodieën glad. Op deze EP, die slechts vier nummers telt, maakt de luisteraar al uitgebreid kennis met zijn imponerende kunnen. De in recensies veel gehoorde naam Jeff Buckley wordt zelden terecht toegepast. Eerder kon ik het vooral bij Scott Matthews niet laten, maar Robin Block’s Do Come Forth had mogelijk ook uit Buckley’s pen kunnen vloeien. Het is goed dat dit niet voor de andere drie songs geldt. Robin Block heeft een stijl die aansluiting vindt bij een aantal van de meest bijzondere singer-songwriters van de afgelopen jaren. In dergelijk rijtje vinden we mensen als Ben Christophers, Patrick Watson, Declan de Barra en Richard Walters. De gelijkenis tussen deze namen zit vooral in het hoofd van de luisteraar en daardoor steelt ook Robin Block mijn hart. Er zijn legio opvallende elementen, zoals de bijzondere harmonie in Do Come Forth en de heldere koperklank van de Milan Mes’ trompet op Darker Song en Didn’t Know. Het zachte, breekbare nummer Didn’t Know doet denken aan The White Birch en spreekt daarmee een heel andere kant aan. Ondanks de weldaad van deze EP is er ruimte voor verdere ontwikkeling. Het aankomende album zou daarom weleens een overweldigend intense luisterervaring kunnen worden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.