Waiting for Eve - In a Cabin with Waiting for Eve

>> maandag 9 maart 2009

Hopelijk zal deze IACW plaat van Waiting for Eve geen eenmalige execitie blijken. Dit keer werden de muzikale kwaliteiten van de leden van de Franse band Les Blaireaux op de proef gesteld door een samenwerking aan te gaan met Nederlandse jazz-zangeres Una Bergin. Telkens weer leiden de sessies van IACW tot onverwachte resultaten. Zo-ook op deze plaat. Waiting for Eve is opgenomen in Frankrijk en een zinderend artistiek document geworden. Waar Les Blaireaux doorgaans opgewekte en speelse muziek maakt die zich begeeft tussen het Franse chanson en de excentrieke volksmuziek, leiden de composities en arrangementen van Julien Dubois tot veel somberder sferen. De rijke, donkere instrumentatie met de weemoedige, jazzy vocalen van Una Bergin leveren een kenmerkend geluid op. Dit komt in het bijzonder naar voren, omdat de muzikanten hun volkse trekjes niet verleerd zijn. Gelukkig valt dit nergens uit de toon. Zelfs de elektronica die her en der zijn intrede doet versterkt slechts de symbiose. Vluchtig vliegt er een vleugje triphop en Goldfrapp of Mara Carlyle langs, wat de muzikale diepte nog eens vergroot. Een fluwelen drang naar experiment zorgt voor dreigende spanning gevolgd door verlichting in acute droombeelden. Het geheel blijft stemmig met een onmiskenbare Franse inslag. Waiting for Eve brengt wonderschoon sentiment in prachtige harmonieën, die hedendaagse Franse folk en moderne jazz combineert met zeldzame klasse. Met een snik en een diepe zucht sluit je dit album in je hart. Een waar hoogtepunt in het IACW project.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.