The Balky Mule - The Length of the Rail

>> dinsdag 10 maart 2009

The Length of the Rail vraagt om een nieuwsgierig ingestelde muziekliefhebber. Sam Jones maakt als The Balky Mule al geruime tijd muziek, maar dit is het eerste fysieke resultaat van zijn avonturen in acht jaar. Die tijd is vooral besteed aan luisteren en verzamelen. De basis van de lichtvoetige en zeer experimentele (folk)pop wordt namelijk gevormd door losse klanken en geluiden. Pas na goede rijping en berusting leek de muziek klaar voor woorden en aan het eind van het schrijfproces werden de gebruikelijke ritmische gidsen daaraan toegevoegd. Mede hierdoor heeft Sam een zeer oorspronkelijk geluid ontwikkeld waar hij op ingetogen wijze mee musiceert. Hoewel aanvankelijk de songs fragmentarisch en bevreemdend zullen aandoen, is een toegankelijke melodie nooit ver weg. De flarden dagdromen die tot dit werk aanzetten dwarrelen nog altijd rond op plaat. Vooruitstrevend is het zeker, maar The Balky Mule vindt gelijkgestemden in andere (veelal Britse) excentriekelingen als Pram, Hood, Songs of Green Pheasant, Castanets, TaughtMe, Tunng. Zoals ook het schrijf- en opnameproces vergt het beluisteren van deze plaat een zeker geduld. Met de zorg van een conservator heeft Sam Jones vijftien kleine tentoonstellingen uit zijn collecties samengesteld. Een dualisme waarbij de alledaagse schoonheid in dagdromen is vastgelegd, maar de aandacht constant wordt opgeëist.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.