Juliette Commagère - Queens Die Proudly

>> maandag 23 maart 2009

Ondanks het zoeken naar excuses en alternatieven, was het na Hello Stranger toch tijd voor een soloproject. Singer-songwriter Juliette Commagère zet zich daarmee overtuigend neer als een talent met vele kanten. Niet alleen weet ze haar stemgeluid met een geaspireerd timbre fantastisch te gebruiken, ook geeft ze aan als componist rijke orkestraties op een genreoverstijgende wijze in complexe vormen te gieten. Van begin tot eind is Queens Die Proudly daarmee een waar poprockconcerto, waar klassieke en wereldmuziek in meer dan de details de kop op steken. De krachtige, doch melancholieke sfeer is altijd overdonderend en meeslepend. Deze rijpe invulling is ook mede tot stand gekomen met hulp van levensgezel Joachim Cooder en Martin Padler. Zelf geeft ze met tegenzin aan dat er moedwillig invloeden van Brahms en Tangerine Dream in te vinden zijn, naast singer-songwriter heldinnen als Bjork en Kate Bush. Daar hoef ik als recensent weinig meer aan toe te voegen, behalve dat ze ook betrekkelijk duidelijke trekjes vanuit de dance vertoont. Deze inspiraties komen op wonderschone manier samen in het grootse geheel dat deze plaat is. Queens Die Proudly is een plaat geworden die je met ontzag ondergaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.