Flare Acoustic Arts League - Cut

>> vrijdag 27 maart 2009

Flare Acoustic Arts League werd in de jaren ’90 door gitarist Damian Costilla en producer-vocalist-songwriter LD Beghtol (The Magnetic Fields, LD & the New Criticism). Sindsdien warden slechts twee albums gemaakt. Deze derde plaat brengt onder leiding van LD Beghtol een arsenaal aan muzikanten uit de top van de hedendaagse, alternatieve pop en freakfolk bij elkaar. Het vereist een overwicht, een ijzeren wil en een onverstoorde visie om zoveel eigenzinnig talent te beteugelen. Het collectieve karakter drukt zich uit de potente composities die zich begeven tussen ontzettend mooi en gewoon een beetje raar in. Het is artistiek verantwoord romantisch escapisme. De referenties zijn legio, wat maakt dat onbekendere namen als Nigel of Bermondsey, Scott Matthew, Get Well Soon naast Andrew Bird en Sufjan Stevens genoemd kunnen worden. Een overwegend akoestisch instrumentarium draagt bij aan de folky klassieke fundering. Eigenlijk klinkt Flare als alles en niets tegelijk en dat in weelderige proporties. Cut is zelfs tot in de humoristische interludes een getuige van kunde. Dit derde Flare hoofdstuk zet met flair een treffende tijdsgeest neer.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.