Keith - Vice & Virtue

>> vrijdag 27 maart 2009

Keith is een relatieve nieuwkomer in de Manchesterscene die ons al verscheidene malen bijzondere bands opleverde. Vice & Virtue is de opvolger van hun debuut uit 2006, Red Thread. De rode draad op dit album wordt gevormd door een expliciet dualisme. De songs zijn rap, voortvarend en luid met een sterk constant gevoel voor ritme en groove. Onder de oppervlakte kabbelen echter allerlei subtiliteiten. Keith maakt muziek die een stuk minder direct te consumeren valt dan het scala aan alternatieven waar het aan appelleert. Zoals ze zelf al aangeven, brengen ze uitersten samen. Hoewel de invloeden altijd duidelijk Brits van origine zijn, hangt het van ieder nummer af of het een organisch en melancholiek lied of een scherpe, mathematische rocksong is. Het was de producer achter Franz Ferdinand’s laatste album, Dan Carey, die zorgde voor de samenhang op het album. Uiteindelijk zijn het niet de afzonderlijke nummers, maar het album zelf dat het meest urgent van karakter blijkt. De opzettelijke schizofrenie van de band is hierin gewaagd te noemen. De momenten waarop de band zijn concept ten faveure van muzikaal genot overstijgt, zijn helaas schaars. De band is getalenteerd, het album creatief, maar vooral de mathematische songs blijven daarbij achter.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.