Solden - In a Cabin with Solden

>> maandag 9 maart 2009

De man achter Solden is Sander van der Linden, die sommigen zouden kunnen kennen van Vladimir. Deze band maakte in 2005 de verrassend mooie popplaat The Notion Express. Dat alleen al is reden genoeg om hem uit te nodigen voor een IACW sessie in Chicago. Zoals meestal werden weer een aantal lokale muzikanten uitgenodigd om de creatieve resultaten op plaat te zetten. IACW Solden is een zeer ingetogen plaat geworden met sobere arrangementen. De ijle, slaperige liedjes bestaan uit niet veel meer dan een eenvoudige melodie, die wordt gedragen op gitaarklanken aangevuld door vaak de mooie viool van Erica Dicker en cello van Katinka Kleijn. Kleine composities voor de kleine uurtjes. De nummers van Solden zijn een goede soundtrack voor nachtelijke wachten tussen aankomst en vertrek of een druilerige zondagmorgen. De spanningsboog is laag, maar sfeerverhogend. Er is niet te veel moeite gedaan om de liedjes te perfectioneren, waardoor de melodieën nu spontaan lijken te ontstaan. Dat is de kracht van isolement, van wachten, van staren, van Solden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.