Maximilian Hecker - One Day

>> zaterdag 28 maart 2009

Maximilian Hecker is een kenmerkende Duitse troubadour. Zijn eerste drie albums waren opeenvolgend elkaars overtreffende trap. Elektronica deed telkens een stapje terug en de weelderige pianopartijen wonnen terrein. Melodrama, melancholie en liefde, heel veel liefde, waren de voornaamste ingrediënten. Deze indrukwekkende jaren van musiceren culmineerden in het toch wat lauwe, te zoete I’ll Be A Virgin, I’ll Be A Mountain. Het zij hem vergeven, want dit gaf wel de mogelijkheid om langere tijd in het verre oosten te verblijven en daar zijn definitieve doorbraak te beslechten. Het inspireerde hem ook voor zijn nieuwe plaat: One Day. Hier zijn de pure arrangementen volledig vervangen door een volle poprock en electronica bezetting. Hoewel de ijle, hoog geknepen vocalen iets getemperd klinken tegen deze achtergrond, houdt hij het vernieuwde instrumentale vuur in toom met zijn lieflijke stemgeluid. Natuurlijk is de piano niet weg te denken uit zijn mooie ballads, maar deze klanken hebben niet langer de hoofdrol. Daarmee grijpt hij terug naar zijn debuut. Zijn idiosyncratische romantiek was voor menigeen een brug te ver, maar hoeft op One Day niet langer een struikelblok te vormen. Daarnaast blijft Maximilian voor de kenners een speler en bespeler van emoties met een zeer herkenbare stijl. One Day toont een doorsnede van zijn muzikaliteit en vormt daarmee een toegankelijker en gebalanceerd geheel van hoog niveau. Maximilian beheerst het popliedjesschrijven tot in de puntjes en is er nu volledig klaar voor het grote publiek voor zich te winnen. Niet langer een acquired taste, maar een gespreid bedje voor luisteraars van uiteenlopend allooi.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.