Sara Lov, Seasoned Eyes Were Beaming

>> vrijdag 6 maart 2009

Na enkele jaren de helft hebben uitgemaakt van droompopduo Devics (samen met (film)componist en pianist Dustin O’Halloran) is het moeilijk om solo opnieuw te beginnen. Tegelijkertijd weten wij als luisteraars al dat Sara Lov een aangenaam wervelend stemgeluid en een flinke dosis talent bezit. Vanzelfsprekend is het pianogeluid wat meer naar de achtergrond verdwenen, maar Dustins invloed is nog niet helemaal weg. Producer Zac Rae (Fiona Apple, My Brightest Diamond) werd voor dit album gestrikt. Ook Alex Brown Church (Sea Wolf) werkte mee. De sobere, ijle klanken die van Push The Heart zo’n betoverend album maakten zijn gedeeltelijk vervangen. Nu staat er een dromerig, zoet en bij vlagen jazzy geluid dat een volle klank geeft aan de nog altijd etherische vocalen van Sara. Als een sirene in een ongrijpbare chimaera vangt Sara je in een prachtig muzikaal web. Van agressie is echter geen sprake waardoor het overgeven aan die bedreiging erg gemakkelijk wordt. De ogen sluiten is nog altijd de beste manier om van dergelijke muziek te genieten. Seasoned Eyes is een plaat vol verfijnd, gerijpte liedjes en hemelse klanken. Een nieuwe loopbaan heb je niet met één album gebouwd. Wel ligt hernieuwd succes in de lijn der verwachtingen.

2 reacties:

Lotte Tynke Jonker 14-03-2009, 21:13  

Weet je dat Sara Lov op 25 april live in Zwolle speelt? Het is het enige concert dat ze tijdens haar Europa Tour in Nederland geeft!! Ik heb met Sara gemaild, en vervolgens heeft een vriendin van mij haar weten te boeken voor Eureka. Dus wil je erbij zijn, kom dan naar Zwolle op 25 april. Voor meer info check http://www.eureka-zwolle.nl of http://www.eureka-zwolle.hyves.nl. Ik kwam hier terecht door te googelen op Sara Lov... Ze is nog niet bekend in Nederland, dus dacht, ik laat even een berichtje achter. :-)
groetjes, Lotte

Benjamin N. Vis 31-03-2009, 16:58  

Hartstikke goed! Zwolle is wat ver voor mij, dus dat redt ik waarschijnlijk niet. Voor iedereen die er dichterbij woont, is ze zeker de moeite waard!

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.