Kim Janssen - The truth is, I am always responsible

>> zaterdag 7 maart 2009

Aan dit album ging niet zo lang geleden al een EP (V) vooraf met originele interpretaties van songs van labelgenoten, waarmee Kim Janssen zichzelf en label Volkoren een groot plezier deed. Daarna was het een kwestie van tijd om zijn stem en intieme spel ook aan te wenden voor een langspeler. Met zijn ouders woonde en reisde Kim een groot gedeelte van zijn leven in Azië. Deze jaren zijn een expliciete leidraad op zijn debuutalbum, dat een sterk ‘Lost in Translation’ gevoel oproept. Zijn heimelijke en nachtelijke schrijverij leidde tot een serie melancholieke fluisterliedjes die doorgaans rusten op ingetogen gitaarpartijen. Er wordt smaakvol gebruik gemaakt van gastmuzikanten en een veelvoud aan instrumenten. Hierbij valt de toepassing van lichte americana-technieken op. De kracht van het album is de eenvoudige benadering van de getemperde prevelmelodieën. Dat leidt tot matige variatie die nog eens benadrukt dat The Truth Is eigenlijk ook een conceptalbum is. In de muzikale reisverhalen van deze jonge jongen horen we een vroeg ontluikend singer-songwritertalent. Gezien de introversie die deel van hem was, mogen we dankbaar zijn nu dit album te kunnen beluisteren.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.