Martin Hagfors - Men and Flies

>> vrijdag 27 maart 2009

Opnieuw een soloplaat van een ervaren musicus. Martin Hagfors heeft zijn sporen verdiend in de bands HGH en Home Groan. Hij werkte samen met verschillende musici vanuit diverse genres, waaronder The National Bank. Voor zijn debuut maakte hij veelvuldig gebruik van de diensten van Lars Horntveth voor de arrangementen en productie. Gezien zijn lidmaatschap van The National Bank en zijn uitzonderlijke solowerk, is het niet vreemd dat de arrangementen lenen van die ervaring. Het nadeel van het album is dat Martin’s stem niet overal lijkt opgewassen tegen de vele complexe lagen in de composities. Door de bijzonder rijke orkestraties verzanden soms de songstructuren. Gelukkig blijven die momenten zeer beperkt. De ambitieuze aanpak van beide heren leidt tot heerlijk muzikale momenten, zoals in het subtiele Liaison. Tegen het zachte karakter van zijn stijl die gebaseerd is op folk, kamer- en filmmuziek met jazzaccenten, steekt zijn in verhalen verpakte politieke commentaar schril af. Mij bekruipt altijd de vraag of je dat als muzikant wel moet willen. De kinderkwaaltjes ten spijt is Men and Flies een veelbelovend album dat even makkelijk aan Ben Sollee alsook Sufjan Stevens en Thief refereert. Hopelijk kan hij het optreden van afgelopen februari met orkest ook eens komen herhalen in Nederland.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.