Villagers - Becoming a Jackal

>> woensdag 5 mei 2010

Het Ierse sentiment heeft in vele verschijningsvormen een onweerstaanbare charme. Waar anderen soms in hun aanpak falen, kan daardoor een Ierse band het toch geweldig goed verkopen. Villagers debuteert met Becoming a Jackal echter op een niets minder dan indrukwekkende manier. Stilistisch bevinden ze zich in het kielzog van landgenoten als One Day International en Leya. De mooiste songs op het album worden zonder twijfel gevormd door de meest donkere sferen. De titel Becoming a Jackal doet ook een donker album verwachten, maar de Ieren maken ook een onbezorgd poëtisch deuntje als The Pact. Dat is een plezierige afwisseling. Toch huil ik liever mee met een klassieke, pijnlijk intense ballade als The Meaning of the Ritual. Conor J. O’Brien heeft een zeer plezierige luisterstem, waarmee hij op rustige, melodieuze wijze verhalen vertelt. Vooral dat feilloze gevoel voor melodie maakt een band als Villagers zo uitgesproken Iers. Het emotionerende gebruik van blazers en strijkers draagt daar zeker aan bij. Daarnaast staan er op Becoming a Jackal intrigerende songs als het voortstuwende Set the Tigers Free. Villagers weet te imponeren met hun diverse en gevoelsmatige songs.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.