Evelyn Evelyn - Evelyn Evelyn

>> donderdag 6 mei 2010

Evelyn Evelyn is een uitzonderlijk duo. De Siamese tweeling Eva en Lyn Neville (Evelyn en Evelyn) werden in 2007, na een circusloopbaan, op Myspace ontdekt door de welbekende Amanda Palmer (The Dresden Dolls) en ex-straatmuzikant en accordeonist Jason Webley. Sindsdien zijn het de alter ego’s van deze twee muzikanten en vervullen zij de rol van de tweeling op het podium. Zo heeft Amanda Palmer er naast haar solocarrière een nieuwe uitlaatklep bij.

De achtergrond van The Dresden Dolls kennende en wetende dat Jason een mix van folk, gypsy en punk speelt, krijg je een goed idee van de hoek waarin Evelyn Evelyn zich bevindt. Het duo maakt melodramatische liedjes en hun eponieme album luistert dan ook als een avond variété of muzikaal theater. Ze putten inspiratie uit bevreemdende verhalen over de tweeling en bezitten ook een flinke dosis zelfspot, zoals duidelijk wordt in A Campaign of Shock and Awe. De stijlmix van hoorspelen en liedjes appelleert aan de samenwerking tussen Bertolt Brecht en Kurt Weill. Die waren ook niet uit de lucht bij The Dresden Dolls en Jason’s liefde voor de accordeon begon tevens met een opvoering van Brecht. De muzikale invloeden zijn breed. In hun liedjes zweven ze tussen de excentrieke folkpop van Soy Un Caballo en het buitenissige classicisme in de popsongs van Michael Andrews. Daarnaast zijn invloeden uit folky filmmuziek, zoals van Yann Tiersen, terug te horen. Bovendien blijven stijlelementen uit de gypsy en Balkan aanwezig.

Evelyn Evelyn is hun eerste album, dat na een snel uitverkochte EP komt. Gezien het spannende drama dat zich op zeer inventieve, muzikale wijze op dit album ontvouwt, is verder succes te verwachten. Er zou ook een strip van de hand van Cynthia von Buhler over de tweeling in de maak zijn. Dit alles draagt bij aan het groeiende mysterie rondom de tweeling, terwijl de mengvorm performance puur op talent een reputatie opbouwt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.