The Subhuman - Life after Death EP

>> donderdag 27 mei 2010

Besprak ik pas geleden nog I Am Oak, ditmaal is het de beurt aan The Subhuman. The Subhuman is het singer-songwriterproject van Stefan Breuer, die zich ook leent als bandlid van de live formatie van I Am Oak. Life after Death volgt op het album A World Full of Melodies waarmee The Subhuman na heel wat jaren uitgaven in eigen beheer te hebben gemaakt op Snowstar Records het ruime(re) sop koos. Het huidige Life after Death is slechts een EP van vijf nummers.

Stefan is gezegend met een mooie, lijzig bronzen stem. In de juiste context doet Stefan’s stemgeluid enigszins denken aan een aarzelende Tom Smith (Editors), maar in deze typische, ingetogen singer-songwriternummers komt het prima uit de verf. De onvolwassen onrust waarvan voorganger A World Full of Melodies werd beticht, blijkt definitief verleden tijd. Een goede stem op een basis van gitaarbegeleiding, erg opzienbarend klinkt dat niet, toch heeft The Subhuman een eigen karakter. Dat heeft Stefan Breuer dan ook over lange tijd kunnen ontwikkelen. Daarom steekt Alive Forever ietwat amateuristisch af bij de overige nummers. The Subhuman lijkt er sowieso niet op uit een zwaargewicht te worden en dat zou zijn voorzichtige nummers ook niet sieren. Daardoor blijft zijn werk voornamelijk voorbehouden aan kenners, hetgeen ook bijdraagt aan de echte indiepopcharme.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.