The Bear that Wasn't - And so it Is Morning Dew

>> zondag 2 mei 2010

Subtiele Belgen, afgelopen tijd kregen we er een aantal gepresenteerd, maar de koek is nog niet op. The Bear that Wasn’t draagt de naam van het kinderboek van Frank Tashlin (Looney Tunes) en is de uitlaatklep van Nils Verresen. Een vergelijking met landgenoten is haast onvermijdelijk. Nils plaatst zich met zijn debuut And so it Is Morning Dew ergens comfortabel tussen The Bony King of Nowhere en Isbells. Zijn creatieve invulling van de arrangementen, die de songs een avontuurlijk karakter geeft, sluit moeiteloos aan bij de gevarieerde muziek van The Bony King of Nowhere, terwijl de fluisterklanken waarmee The Bear zich placht te profileren, zwenkt naar België’s eigen Bon Iver: Isbells.

Het is dan ook niet verrassend dat ingetogen, fijnzinnig gitaarspel veelal de basis legt voor zijn liedjes. Op And so it Is Morning Dew horen we verder lichte invloeden uit de americana en voorzichtig wat jazzy elementen in de cello. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat het album plezierige popliedjes bevat die een afstandelijk huwelijk met de folk zijn aangegaan. Opmerkelijk is dat The Bear that Wasn’t vorig jaar zich net niet wist te plaatsen voor een finaleplek in de roemruchtige Rock Rally van de Humo. De bescheiden Belg besefte echter dat het niet altijd is ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Hoewel het nog lastig zal zijn een plek naast voornoemde landgenoten te veroveren, krijgt momenteel zijn toerwijze al volop aandacht. Ook dat gebeurt op ingetogen manier, net als zijn spel, namelijk op de fiets. In feite is het een herhaling van hetgeen hij vorig jaar door België deed. Daarvan verschijnt bovendien nog een cinematografisch verslag. Ditmaal vertrekt hij vanuit België door Nederland naar Denemarken, alsmaar slapend bij goedgezinden. Wie hem zo dichtbij niet mee zal maken, kan ook prima uit de voeten met And so it Is Morning Dew; een prachtig ontwikkelend album waar zeer weinig op valt af te dingen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.