Hannah Peel - Tra Mhor

>> maandag 17 mei 2010

De EP Tra Mhor bereikt mij zonder enige vooraankondiging of begeleiding in één van de meest spaarzame verpakkingen ooit (een tweemaal omgevouwen bedrukt stuk dun karton). Behalve naam en titel is er dus niets meer dan een viertal songs om op te concentreren. Dat is in dit geval ook meer dan voldoende. Hannah Peel blijkt een Britse singer-songwriter die in haar eentje de weg ingeslagen is die ook The Unthanks en Lisa Knapp bewandelen. De EP is verdeeld in twee eigen en twee traditionele songs. Allen zijn ze uiterst smaakvol uitgevoerd. Het traditionele Cailin Deas Cruite Na Mbo wordt op minimalistische wijze begeleid door een arrangement waarin vooral Hannah’s speeldoos in opvalt. Ook The Parting Glass is volledig naar het hedendaagse getrokken door de zeer beeldende en verstild romantische pianobegeleiding. In haar eigen songs, The Almond Tree en Solitude, krijgt ze ondersteuning van accordeonist Jesus Penaranda. Vooral in The Almond Tree voegt hij kracht en diepte toe, terwijl in Solitude het geheel klassieker en subtieler is gehouden. Tra Mhor is een mooie introductie op een voor mij nieuwe ster aan het folkfirmament.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.