Peter Wolf Crier - Inter-be

>> woensdag 5 mei 2010

Het duo Peter Pisano en Brian Moen uit Minneapolis maakt lo-fi folkpop die op hedendaagse leest is geschoeid. Singer-songwriter Peter Pisano zong al in de band War of 1812. Toen die band een pauze inlaste, bleef hij schrijven en zingen. Voor het verfijnen en sleutelen aan de songs voor Inter-be nodigde hij drummer en engineer Brian Moen uit. Die voegde daar zijn rollende, tikkende en marcherende percussie aan toe. Zo kreeg Inter-be vorm en werd het duo Peter Wolf Crier geboren.

De sound die ze creëerden, doet denken aan een mix van vele moderne folkgeluiden, waaronder Bowerbirds, Bon Iver, The Dodos, Ben Sollee en Department of Eagles. De iets klaaglijke vocalen kleuren verrassend verschillend bij de aanwezige percussie. Tegelijkertijd zorgt die ritmische onderlaag voor een stevige grip op de luisteraar. Het veroorzaakt de bewust rammelende groove waarin de melodieën vorm krijgen. Untitled 101 bewijst dat achter de minst inventieve titels de leukste songs kunnen zitten. De lichte aarzeling in de composities over de snelle muzikale groei geeft het duo een oprecht menselijke uitstraling. Peter Wolf Crier begeeft zich in een druk bezet, maar ook één van de meest lonende, genres van dit moment. Dat maakt Inter-be eigenlijk voor liefhebbers verplichte kost, hetgeen bepaald geen straf is.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.