Love.Stop.Repeat - Remembering

>> dinsdag 13 april 2010

Remembering is de opvolger van een eponiem debuut dat door de connaisseurs in Engeland liefdevol werd ontvangen. Het duo dat verantwoordelijk is, wordt gevormd door zangeres Lindsay West en het instrumentarium van David Millar. Daarbij is een selecte groep gastmuzikanten uitgenodigd voor de details in de aankleding en wat opsmuk. Love.Stop.Repeat is een alt (of acid) folk ensemble dat werkelijk prachtige, sfeervolle liedjes maakt. Deze zijn bewust intiem en ingetogen gehouden. Het kippenvel gevende kristal in Lindsay’s stem samensmeltend met licht en vlug getokkel is al voldoende voor een ijle roes. Het kan zich meten met het meest fijnzinnige dat de hedendaagse Britse folkbeweging te bieden heeft. Het doet denken aan This Is The Kit, Rachael Dadd, Sarah Lov en een vleugje Tara Jane O’Neil in de kabbelende structuren. Niet de soort muziek die zich leent voor remixes, maar lateraal aan deze release op Fence Records komt er een release op elektronische evenknie De-Fence, waarop herinterpretaties van liedjes van Love.Stop.Repeat staan van de hand van Fence Collective leden, waaronder King Creosote en Adem. Remembering is een plaatje om in stilte op mooie dagen van te genieten. Het geeft een heerlijk gevoel. De absolute rust die Love.Stop.Repeat uitstraalt, verhult echter ook subtiel verwikkelde arrangementen en deinende melodieën die lang kunnen boeien. Remembering is een precieus kleinood.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.