Lonely Drifter Karen - Fall or Spring

>> zaterdag 3 april 2010

De Oostenrijkse Tanja Frinta (Lonely Drifter Karen) maakte twee jaar geleden een erg leuke en originele singer-songwriterplaat die maar weinigen is opgevallen. Grass is Singing was duidelijk een lenteplaat met vrolijke, volkse elementen. De huidige titel wijst doelbewust op dualisme. Die innerlijke strijd uit zich al direct in het openingsnummer Dis-In-Motion dat zowel een ingetogen sombere kant kent als een dikke knipoog met glimlach geeft. Bij de vorige plaat gold dat haar roots in Zweden en Spanje hoorbaar aanwezig waren. Deze achtergrond deelt ze met de eigenzinnige Christina Rosenvinge en ook op Fall or Spring blijft dat verwantschap in stand. Lonely Drifter Karen is iets meer op klanken uit het verleden gericht dan andere speelse excentriekelingen als Hanne Hukkelberg en Clara Luzia. Door het nostalgische tintje is ook Clare and the Reasons een aanknooppunt, hoewel dat zich uit in verschillende vormen. Eventually doet bijvoorbeeld denken aan de ritmes van Gotan Project en Ready to Fall is een catchy soulful nummer. Veel songs hebben zo’n lekker aanstekelijk melodietje en zullen daardoor nog wel even blijven hangen. Dat effect is bij de genoemde Scandinaviërs niet echt aanwezig. Op Fall or Spring krijgt Lonely Drifter Karen meer een eigen gezicht en dat is zo innemend dat het een open uitnodiging is voor een nieuw publiek. Uiteindelijk geeft Fall or Spring, ondanks een stekend modern buitje hier en daar, iedereen toch een fris lentegevoel. Ga vooral luisteren en vergeet dan vooral het heerlijke debuut ook niet!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.