Avi Buffalo - Avi Buffalo

>> donderdag 22 april 2010

Dat Sub Pop een neusje heeft voor bijzondere muzikanten en projecten wisten de kenners natuurlijk al. Ook dit keer waren ze er, na luttele optredens, als de kippen bij. Avi Buffalo is een Californische band waarvan de leden nog nauwelijks highschool hebben verlaten. De flexibel zachte en lichte stem van voorman Avigdor Zahner-Isenberg klinkt etherisch boven de vele lagen in de muziek. Die fluistertonen van nu zijn moeilijk meer te vergelijken met hoe zijn muzikale carrière als jam-rocker op school begon. Desondanks zijn elementen daarvan bewaard gebleven, zoals enkele saxofoonaccenten en de drums van Dylan Wood op Truth Sets In.

Niemand zal er rouwig om zijn dat Avigdor Zahner-Isenberg een ander pad koos en daarvoor de huidige droomband om zich heen verzamelde. Samen met Arin Fazio, Sheridan Riley en Rebecca Coleman maakt hij avontuurlijke droomfolk met orkestraties die aansluiten bij de freakfolk en een indieband geluid van de jaren ‘60. Dat laatste wordt veroorzaakt door een warm psychedelisch laagje dat expliciet bij de westcoast past. De ietwat schrille, onvaste vocalen bij rijke arrangementen duiken sinds Arcade Fire vaker op, maar de folky klanken van Avi Buffalo zijn vele malen subtieler. Door het westcoast karakter zijn The Explorers Club en The Loose Salute referenties. Avi Buffalo is echter excentrieker en uitgesproken hedendaags. Denk dus liever aan Nurses, Beach House of Bodies of Water en diverse freakfolk gezelschappen. Door de onbezorgde melodieën die als een sprei over de spannende creaties in de onderlagen worden gedrapeerd, blijft Avi Buffalo plezierig toegankelijk. Toch bevat hun verrassend volwassen experimenteerdrang aspecten van vervreemding. Het opvallende artwork van Devin O’Brien en bandlid Rebecca Coleman voor dit debuut spreekt eigenlijk al boekdelen.

Naast de populaire geluiden van indiefolkbands als Grizzly Bear en The Dodos zou Avi Buffalo nog weleens plots een vaste plaats in ons geheugen kunnen opeisen. Dit hele debuutalbum is een waar juweeltje en een aantal songs zijn ook nog eens verslavend fijnzinnig. Laat Avio Buffalo snel toe tot je collectie!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.