Lou Rhodes - One Good Thing

>> maandag 12 april 2010

Lou Rhodes is bij het publiek nog altijd vooral bekend als de stem van elektro-triphop gezelschap Lamb. Die band heeft niet onterecht faam vergaard. Lou Rhodes timmert inmiddels al weer drie albums ook solo aan de weg. Daarin meet ze zich een minimalistische stijl aan die in vrijwel alle opzichten het beste als folk kan worden beschreven. Dat maakt Lou Rhodes een interessante singer-songwriter voor liefhebbers van de kale stijl van Fink of Hartog. Dit derde album, One Good Thing, moet gaan uitwijzen of ze ook haar persoonlijke stijl kan verversen.

Het idiosyncratische solodebuut Beloved One toonde bescheiden meesterschap en Bloom borduurde hier op voort. Dat deed niets af aan haar vakmanschap, maar ontwikkeling was een voelbaar gemis. Dit gemis vermindert nauwelijks op One Good Thing. Op enkele tracks speelt coproducer Andy Barlow (Lamb) mee. De rol van strijkers, met name de cello, is weliswaar gegroeid, toch blijft het de licht vibrerende, intense stem van Lou Rhodes die over zacht gitaargetokkel de aandacht opeist. Strijkers voegen daar zo af en toe een meeslepend gebaar aan toe. Ten opzichte van Bloom zijn de arrangementen zelfs weer kaler geworden. Dit purisme vormt in feite een verstilde perfectie. Er moet niets aan worden toegevoegd. Natuurlijk is het jammer dat een nieuwe omslag uitblijft, de liedjes die Lou Rhodes maakt, zijn an sich schitterend. Voor liefhebbers is One Good Thing dus een mooie aanvulling met enkele zeer subtiele aanpassingen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.