The Doomed Bird of Providence - The Doomed Bird of Providence EP

>> woensdag 21 april 2010

De gemene deler van de platen op het Front & Follow label leek zich voornamelijk te bevinden in de dance, zelfs hoewel niet iedere plaat onder dat genre kon worden geschaard. Het Londense The Doomed of Providence laat zich echter totaal niet met dance in en is daarmee een vreemde eend in de bijt. Hun debuut EP was al beschikbaar als download, maar nu dus ook op plastic. Het is een uitgesproken folkgezelschap dat zich kenmerkt door diep donkere ‘murder ballads’. De productie daarvan is beperkt gehouden. De rauwe energie die dus bewaard is gebleven, zal bepaalde groepen aanspreken, maar maakt desondanks een rommelige indruk. Vocaal zijn de mannen ook niet bijzonder sterk. Desondanks is in de arrangementen en melodieën wel een mooie visie te ontdekken. Ongebreideld overgedramatiseerd en theatraal maakt The Doomed Bird of Providence met een groot geluid slechts een goede indruk op die momenten dat ze doen denken aan een georkestreerde Woven Hand of vergelijkbare zwartgalligheid. De groep heeft zeker potentie, maar zal in het vervolg meer moeten schaven aan de presentatie om in het drukke folkgenre te overtuigen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.