John & Jehn - Time for the Devil

>> vrijdag 23 april 2010

Het dualisme van het Frans-Londense duo John & Jehn werd op hun voorgaande plaat benadrukt door twee aparte schijfjes voor één album te gebruiken. Ze werden door het label snel onder de noemer new wave geschaard, maar bleken veel breder en behoorlijk wat eigen karakter te bezitten. Met Time for the Devil mogen ze gaan bewijzen of ze zich weten te distantiëren van de grote diversiteit aan psychedelische en punkinvloeden uit het verleden. Lang laten John & Jehn ons niet in spanning. Alles wat de eponieme voorganger eventueel miste, komt solide samen op Time for the Devil, te beginnen met het catchy, dansbare titelnummer. Het orgeltje is nog steeds aanwezig in de stijlmix, net als ruimtelijke elektronische accenten, puntige ritmiek en een donker, rauw garagerandje. John & Jehn heeft het allemaal en is een sterkere band geworden met een eenduidiger geluid. De voorbodes waren door enkelen al herkend, maar nu met Time for the Devil lijkt hun charismatische sound echt klaar voor een groter publiek. John & Jehn leveren een opvallend sterk staaltje moderne, energieke en plezierig ongepolijste pop.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.