Badly Drawn Boy - Is There Nothing We Could Do?

>> zondag 11 april 2010

Badly Drawn Boy zou goed een enfant terrible kunnen worden genoemd. Vooral na zijn laatste megafestatie Born in the U.K. Zijn huidige album betreft een soundtrack, hoewel op de muziekrelease geschreven staat dat het album is geïnspireerd door de film The Fattest Man in Britain. Badly Drawn Boy is niet onbekend met soundtracks. Have You Fed the Fish? was de soundtrack bij de film About A Boy. In mijn ogen was dat echter zijn minst interessante album. Zo rijst dus de vraag waar dit nieuwe project van Badly Drawn Boy zich positioneert.

Het wordt al snel duidelijk dat Is There Nothing We Could Do? toch wel echt geschreven is als soundtrack. Zoals een goede soundtrack betaamd zijn daarop enkele thema’s en liedjes volledig uitgewerkt. Over het algemeen is de hand van Damon Gough, oftewel Badly Drawn Boy, onmiskenbaar. Opvallend is echter dat de trukendoos is thuisgelaten. Complete liedjes als Is There Nothing We Could Do? en Welcome Me To Your World zijn prachtige voorbeelden van Damon’s werk. Er valt niets op af te dingen, maar het verschil is dat ze zijn sympathieke grootheidswaan achterwege laten in hun gematigde opzet. Het gitaarspel is wederom een herkenbaar element. Ook daarin blijft vrijwel alles enigszins op de vlakte, hetgeen ook weleens op zeer mooie ingetogen verrassingen uitkomt. Wat dat betreft is ook deze soundtrack een Badly Drawn Boy plaatje dat de liefhebber beter niet voorbij loopt. Het mist, net als bij Have You Fed the Fish? het muzikale genie dat Damon Gough in creatieve vrijheid is. Soundtracks kennen nu eenmaal functionele regels en repetitieve patronen. Desondanks is de signatuur onvervalsbaar en dus zeker de moeite waard.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.