Tim Knol - Tim Knol

>> donderdag 21 januari 2010

Excelsior won het hart van het Nederlandse publiek met gitaarpop en zal, ondanks diversificatie, dat wel blijven doen. De jonge (20 jaar oud), nieuwe Nederlandse singer-songwriter is daar een lichtend voorbeeld van. Zijn debuut is haast vanzelfsprekend welkom bij Excelsior en zo vindt hij ook nog voordat de plaat een feit is de weg naar het publiek. Vele artiesten zullen hem daarom benijden.

Zo niet de groep muzikanten die elkaar vrijwel voortdurend ondersteunt bij Excelsior acts. Maar liefst drie namen achter bekende Nederlandse acts verleenden hun medewerking aan het debuut van de jongen, te weten: Jacob de Greeuw (Johan), Jeroen Kleijn (Kleijn, Spinvis, El Pino, Johan) en Anne Soldaat, die zelfs een nummer voor de plaat schreef. Kennelijk warmt het jonge talent de vingers van deze muzikanten. Wel doet zich dan de vraag voor hoeveel we nu eigenlijk van Tim Knol zelf horen. De nummers zijn in ieder geval van zijn hand en zijn, nu al redelijk volgroeide, stem laat van zich horen. Op de aangename, doorgewinterde stijl, die americana en rock ‘n’ roll tot poppy luisterliedjes laat samensmelten, is weinig aan te merken. Dat is ook gelijk het voornaamste punt van kritiek. Hoezeer de groep rondom Tim Knol probeert het tegengestelde te bewerkstelligen, bij mij zal hij waarschijnlijk niet lang blijven hangen. Daarvoor is er simpelweg te weinig nieuws onder de zon, zowel in spel, stijl als songs. Als je daar niet naar op zoek bent, is dit een gedegen debuut dat heel wat luisterplezier zal geven.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.