Danish Daycare - A Story of Hurt

>> zondag 3 januari 2010

Danish Daycare is het geesteskind van Daniel Jönsson. Die tekende voor vrijwel alles op deze plaat, afgezien van de mastering en artwork. Het is twijfelachtig of dat een wenselijk effect gehad heeft. Daniel Jönsson grijpt naar wollige, dikke synth klanktapijten. Dat vormt met de ietwat zware en vergrote vocalen voor een behoorlijk foute combinatie. Vooral omdat zijn stem ofwel niet goed getraind is ofwel nog moet groeien. De muziek lijkt technisch niet echt van deze tijd. Met de mogelijkheden van dit moment is een verzorgder en helderder geluid te verkrijgen. Bovendien mist de plaat variatie, ondanks de grote hoeveelheid elektronische hulpmiddelen. Daniel onderneemt duidelijk vele pogingen om sfeer te creëren, maar de manier waarop mist doel. Het komt grotendeels geforceerd en afgezaagd over. Ook in de songstructuren en melodieën grijpt hij naar overbekende en uitgemolken methoden. De plaat laat zien dat hij weliswaar een muzikant is en dat er een zekere potentie aanwezig is, maar de pogingen tot originele en creatieve uitvoering simpelweg niet uit de verf komen. Al het sentiment gaat daarom verloren en aangezien het ook niet als een eenvoudig popliedje te beluisteren is, zal de gemiddelde muziekliefhebber A Story of Hurt gauw zat zijn.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.