The Man Who Loved Yngve, van Stian Kristiansen

>> vrijdag 29 januari 2010

Enkele dagen geleden bereikte het nieuws van de val van de muur een school in het Noorse Stavanger. Een groep jonge pubers bevindt zich middenin de verschuivende politieke idealen van de jaran ’80. Meer nog dan op de historische achtergrond focust de film op het turbulente opgroeien van Jarle Klepp. Zijn vriendin is het mooiste meisje van de klas en met zijn beste vrienden vormt hij de Mattias Rust Band. In zijn leven speelt muziek en de daarbij behorende levenstijl een determinerende rol. Zoals de politieke wereld verdeeld is, geldt dat ook voor de muzikale wereld. Als op een dag een nieuwe jongen in de klas komt, Yngve, raakt Jarle danig door hem gebiologeerd. Alles aan hem is anders, hij luistert naar andere muziek, speelt tennis, is netjes, rustig, en bovendien uitzonderlijk knap. Jarle raakt verstrengeld in twijfels over zijn idealen en levensstijl, waardoor hij zich steeds verder van zijn vrienden afzondert. Door de grote rol van muziek en de jaren ’80 lijkt The Man Who Loved Yngve wel wat op de Noorse oscarinzending Reprise. De regie van Stian Kristiansen is echter minder visionair en de idealistische achtergrond speelt slechts een bijrol. Wat overblijft is een heel behoorlijke, licht humoristische coming-out en coming-of-age film met een nostalgische, contrasterende soundtrack.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.