Parenthetical Girls - The Scottish Play

>> vrijdag 22 januari 2010

Bij het vorige album was het onmogelijk Parenthetical Girls te bespreken zonder het woord drama te laten vallen. Met de gekke uitspatting The Scottish Play lijkt deze bevreemdende band uit Portland zijn theatrale aard zeer letterlijk te omarmen in een tribuut aan de Schotse schrijver, poëet, leraar, popartiest, etc. Ivor Cutler. De acht, over het algemeen korte, nummers op The Scottish Play vormen dan ook nauwelijks een echt album. Het is een selectie van korte composities en met samples en field recordings ondersteunde voordrachten van gedichten. Het is over voordat je het weet, hetgeen aangeeft dat Parenthetical Girls wel degelijk weet de boeien met dit enigszins fragmentarische en onduidelijke plaatje. Doordat het geheel nergens zwaar wordt, maar juist met een vleugje humor lijkt te worden gepresenteerd, is The Scottish Play best het beluisteren waard. Het is alleen niet productief om op zoek te gaan naar de over de top gedreven muzikaliteit à la Wild Beasts, The Irrepressibles of Portland bands als Menomena!. De gebruikte (elektronische) hulpmiddelen zijn geselecteerd op basis van sfeer en klank en coherente songs vormen de minderheid. Toch beweegt The Scottish Play zich niet erg ver van hun muzikale bodem.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.