The Album Leaf - A Chorus of Storytellers

>> woensdag 27 januari 2010

The Album Leaf uit San Diego, California maakt met A Chorus of Storytellers alweer det vijfde album in het twaalfjarig bestaan van dit muziekproject rondom Jimmy LaValle. De ontspannen postrock van The Album Leaf vindt een goed thuis op het vermaarde, alternatieve Sub Pop label. Hun muziek beweegt zich tussen ambient soundscapes op getemperde beats en popsongs. Kenners herkennen ongetwijfeld het geluid van het debuut van Engineers, hoewel deze Britten meer leunden op vocalen en pop. The Album Leaf heeft ruim de tijd gehad te rijpen. Daardoor kan de luisteraar de wat ongeïnspireerde, langzame start van A Chorus of Storytellers gemakkelijker door de vingers zien. Naarmate het album vordert, wordt dat geduld beloond. De composities krijgen meer expressie en de vlakke saaiheid in de dynamiek smelt weg. Hoewel de Mexicaanse grens nabij is, blijft de muziek van The Album Leaf ietwat onderkoeld. Dat maakt ook de geschiktheid voor toepassingen onder beeld, hetgeen al veelvuldig werd gedaan. Een echt verhaal vertelt de muziek niet, maar de herhalende patronen doen denken aan een soundtrack. Daarmee is de titel treffend te noemen. Zoals echter vaak met soundtracks moet van moment tot moment worden geleefd. A Chorus of Storytellers kent diverse, atmosferische hoogtepuntjes, maar weet ondanks uitblijvende verveling ook niet geheel te overtuigen als luisterplaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.