Postdata - Postdata

>> donderdag 21 januari 2010

Postdata is een nieuwe naam. De man daarachter is dat niet. Tijdens een spaarzaam gevulde kerstvakantie besloot Paul Murphy (Wintersleep) zijn broer Michael te strikken om een collectie thematische songs onder een nieuwe naam, Postdata, op te nemen. Het centrale thema wordt gevormd door zijn familie, met name zijn grootouders, hetgeen een exclusief, intiem perspectief oplevert. De songs uiten diepe gevoelens in onhoorbare odes. In korte tijd namen ze de songs op en enkele maanden later planden ze een vergelijkbare get-together om de collectie te completeren en perfectioneren. De plaat gebruikt beperkte middelen, waardoor de songs extra introspectief klinken. Geleid door Paul’s stem en eenvoudige gitaarklanken vindt de luisteraar spaarzame elektronica en achtergrondvocalen die de songs voller doen klinken. Het afwachtende sentiment van de tijd rondom de feestdagen is goed hoorbaar. De opener Lazarus benadrukt de besloten alliantie met drank tijdens het schrijfproces. Paranoid Clusters en Tobias Grey laten horen dat er een overtreffende trap bestaat in het genre van de ‘man met gitaar’. Postdata weet op te vallen door zijn oprechte karakter en intieme, donkere sfeer. Daardoor overstijgt Postdata regelmatig de gemiddelde singer-songwriter plaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.